17 Ιανουαρίου 2012

Το χρυσό πορτοκάλι.

Ένα πορτοκάλι την ημέρα είναι δύναμη και υγεία. Εσείς πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα? (κλεμμένο από παλιά και γνωστή διαφήμιση :p)

Καθημερινά νέες έρευνες φέρνουν στο φως όλο και περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης C για τον οργανισμό μας. Ένα πορτοκάλι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της ανάγκης του οργανισμού μας σε βιταμίνη C. Εκτός από βιταμίνη C,  ο χυμός του πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη  D, A και Ρ, σε φολικό οξύ, σελήνιο, φυτικές ίνες, ανόργανα άλατα ασβεστίου, φωσφόρου, καλίου, μαγνησίου, νατρίου (χαμηλή περιεκτικότητα) και σιδήρου, σάκχαρα και κιτρικό οξύ.  Και οι θερμίδες του? Ελάχιστες. Μόνο 62 θερμίδες ανά πορτοκάλι. Ο φλοιός του πορτοκαλιού, όπως και των υπόλοιπων
εσπεριδοειδών αποτελείται από το εξωτερικό περίβλημα που είναι πλούσιο σε καροτένια στα οποία οφείλει το λαμπερό του χρώμα, και σε αιθέριο έλαιο. Το εσωτερικό τμήμα του φλοιού αποτελείται κυρίως από φλαβονοειδή, λιμονένιο και πηκτίνη. Τα φλαβονοειδή δρουν συνεργιστικά με τη βιταμίνη C, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και εμποδίζουν την παραγωγή των ελευθέρων ριζών που παράγονται από την υπεροξείδωση των λιπιδίων και ευθύνονται για την καταστροφή των επιδερμικών (και όχι μόνο) κυττάρων.

Το αιθέριο έλαιο του πορτοκαλιού έχει αντισηπτικές ιδιότητες, ταιριάζει στις λιπαρές επιδερμίδες, δίνει λάμψη, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών στους ιστούς, ενισχύει το ανοσοποιητικό και τονώνει το νευρικό σύστημα. Εφόσον το αιθέριο έλαιο παράγεται από τη μηχανική πίεση του φλοιού, καλό είναι να προτιμούμε το Βιολογικό αιθέριο.
πηγή : http://beautyelixirs.blogspot.com


Προτεινόμενες συνταγές περιποίησης με πορτοκάλι.


Μάσκα προσώπου με πορτοκάλι

Πολτοποιείτε ένα πορτοκάλι και στη συνέχεια το χρησιμοποιείται σαν μάσκα για 10-15 λεπτά και την ξεβγάζετε. Είναι ιδανική για ένα δέρμα λαμπερό, απαλό, γυαλιστερό και καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων.

Μάσκα προσώπου με πορτοκάλι και γιαούρτι

- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι «ζωντανής καλλιέργειας»
- τριμμένη φλούδα ενός πορτοκαλιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο

Ανακάτεψε τα υλικά. Κάνε επάλειψη στο πρόσωπό σου με την κρέμα και περίμενε για 10 λεπτά. Μετά ξέπλυνε με άφθονο νερό. Δίνει λάμψη στο πρόσωπο, ενυδατώνει, μαλακώνει το δέρμα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Μάσκα για τα μαλλιά


 30 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού,
250 ml βραστό νερό,
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου.
Αφήστε την για 10-15 λεπτά στα μαλλιά σας και ξεπλύντε.
Το πορτοκάλι θα δυναμώσει τα μαλλιά σας, ενώ παράλληλα θα τους δώσει λάμψη και ζωντάνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου