13 Ιανουαρίου 2016

Μάσκες προσώπου για θεϊκό δέρμα!!


  Επειδή εμείς τα κοριτσάκια πρέπει να φροντίζουμε και το δερματάκι μας, η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση, είναι με υλικά από την κουζίνα μας!! Απλές συνταγές για μασκούλες προσώπου λοιπον, για κάθε ηλικία και κάθε τύπο δέρματος. Δεν έχετε παρά να τις δοκιμάσετε!!


Μάσκα ιδανική για την ακμή

Υλικά:
1/3 κουταλάκι λάδι κανέλας

1 κουταλιά φρέσκο γιαούρτι

1 κουταλάκι φυσικό άργιλο σε σκόνη



Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί και απλώνεις τη μάσκα στο πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της κανέλας σε συνδυασμό με το γιαούρτι και το στυπτικό άργιλο βοηθούν πολύ στην καταπολέμηση της ακμής.



Ενυδατική αντιγηραντική μάσκα



Υλικά:
1/4 του κουταλιού κανέλα σκόνη

1 κουταλάκι μέλι

1 κουταλάκι λάδι ελιάς



Ανακατεύεις όλα μαζί τα υλικά και απλώνεις το μίγμα στο πρόσωπο και το λαιμό... αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνεις για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένεις με άφθονο δροσερό νερό.





ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟΞΕΑ

Υλικά:
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

1 κουταλιά χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά χυμό γκρέιπ φρουτ

½ κουταλάκι μηλόξυδο

 

Ταμπονάρετε με βαμβάκι το παραπάνω μίγμα σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Βοηθά στην κυτταρική ανανέωση ενώ παράλληλα έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην μείωση των ανοιχτών πόρων. Μπορεί να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα. Μετά την εφαρμογή των οξέων θεωρείται απαραίτητη η εφαρμογή μιας ενυδατικής μάσκας.



ΜΑΣΚΑ Προσωπου για αφυδατωμενο δερμα

Υλικά:
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αμυγδαλέλαιο
½ πολτοποιημένη μπανάνα 

Αναμίξτε τα υλικά και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Μπορεί να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα.



ΜΑΣΚΑ αναδόμησησ και θρέψης

 Υλικά:
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά ροδόνερο

Αναμίξτε τα υλικά και εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για 15 λεπτά, ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Είναι ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος καθώς οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού βοηθούν στην αναδόμηση και θρέψη της επιδερμίδας. Μπορεί να γίνεται 3 φορές την εβδομάδα.



 Τις συνταγές μπορείτε να τις κατεβάσετε μαζεμένες σε Word, εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου