Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα πρώτες ύλες καλλυντικών. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων
Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα πρώτες ύλες καλλυντικών. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων

09 Νοεμβρίου 2016

Μια ματιά στα υλικά μας! Γαλακτωματοποιητές: Τι είναι και από που προέρχονται. (2)

Μελισσοκέρι



Από τους αρχαίους χρόνους, οι ιδιότητες του κεριού το καθιστούν ελκυστικό για πολλές εφαρμογές. Χρησιμοποιείται κυρίως στον τομέα των καλλυντικών και τη φαρμακευτική βιομηχανία και για την παραγωγή των φυσικών κεριών. Στη βιομηχανία τροφίμων, το κερί είναι γνωστό ως Ε 901, ως λούστρο. Επίσης, χρησιμοποιείται για την επικάλυψη ορισμένων τυριών.


Χρήσεις:



Χρήση μόνο του ως κηρός σε βάλσαμα (μπαλμ), σε ανάμιξη με έλαια και βούτυρα: σκληραίνει και αυξάνει την δύναμη του σχηματισμού επικαλυπτικού φιλμ.  Μόνο του, χωρίς γαλακτωματοποιητή, σε «γαληνικές κρέμες» (cold cream) το κερί σας τις κάνει να «κρατάνε» κάνοντας πιο πυκνή την ελαιώδη φάση. Είναι δύσκολο να παραχθούν γαλακτώματα χρησιμοποιώντας μόνο κερί μέλισσας. Τα γαλακτώματα αυτά δεν είναι πολύ σταθερά στον χρόνο και θα είναι βαριά, πολύ επικαλυπτικά. Για να πετύχετε σταθερά γαλακτώματα εύκολα, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε γαλακτωματοποιητής, και να συμπληρώσετε κερί για ένα γαλάκτωμα πιο προστατευτικό και θρεπτικό.Σε συνδυασμό με ένα γαλακτωματοποιητή: η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας (1-3%) του κεριού στο γαλάκτωμα

15 Ιανουαρίου 2016

Μια ματιά στα υλικά μας! Γαλακτωματοποιητές: Τι είναι και από που προέρχονται. (1)

BTMS

   Προέρχεται από την ελαιοκράμβη (λάχανο) και τον φοίνικα. Είναι φυτικός γαλακτωματοποιητής και χρησιμοποιείται κυρίως ως βάση καλλυντικών
προϊόντων για τα μαλλιά (hair conditioner και λεπτές κρέμες).

Όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος (κρέμες, lotion, body butters κ.ο.κ.), τότε το BTMS συνεισφέρει σημαντικά στο να αποκτήσει η επιδερμίδα μία μεταξένια αίσθηση και δίνει μια πουδρέ και απαλή υφή στο δέρμα (powder-dry feel).
   Είναι ιδανικό για την κατασκευή σαμπουάν "κρεμώδη", μαλακτικά και μάσκες
μαλλιών γιατί
έχει την ιδιότητα να ομογενοποιεί και να “αντέχει” πολλά λάδια
και σιλικόνες.
Επειδή "κολλάει" πάνω στη τρίχα, το BTMS διευκολύνει τα
μαλλιά να ξεμπλέξουν και τα αφήνει απαλά και μεταξένια. Χάρη στη συγγένεια με την κερατίνη της τρίχας, μειώνει το φαινόμενο στατικού ηλεκτρισμού που
παρατηρείται όταν βουρτσίζεστε. Σε λιγότερο μπλεγμένα μαλλιά οι τρίχες σπάνε
λιγότερο και γίνονται λαμπερές και απαλές. 

   Ίσως το μόνο hair conditioner που δεν ερεθίζει. Είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών, ιδιαίτερα για μακρυά μαλλιά που δεν ξεμπλέκουν εύκολα, για ατίθασα, για σγουρά...


Cetyl alcohol

   H Κητυλική Αλκοόλη ή κετυλική αλκοόλη (Cetyl Alcohol), είναι μία συνθετική