Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα περιποίηση σώματος. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων
Εμφάνιση αναρτήσεων με ετικέτα περιποίηση σώματος. Εμφάνιση όλων των αναρτήσεων

22 Νοεμβρίου 2016

Μετάξι : Τι μας προσφέρει!

  Το μετάξι προέρχεται από καθαρά φυσικό, ζωϊκό ή φυτικό παράγοντα. Με την επεξεργασία καθαρών ινών του μεταξιού, από κομμάτια μεταξιού που προέρχονται από αχρησιμοποίητα κομμάτια στην υφαντουργία, υδρολύονται για να εξαχθούν τα αμινοξέα (πρωτεΐνες) και έτσι παράγονται τα αμινοξέα μεταξιού (Silk Amino acids), τα οποία έχουν πολύ χαμηλό μοριακό βάρος, και συγκρατούν μεγάλη ποσότητα νερού, διευκολύνοντας έτσι την εισχώρησή τους βαθειά στο δέρμα ή στην τρίχα, προσδίδοντας έτσι ισχυρά ενυδατικές καθώς και αντιρυτιδικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.
  Το υγρό μετάξι είναι πολύ πλούσιο στην ουσία serine, η οποία έχει την ικανότητα να δεσμεύει την φυσική υγρασία μέσα στην επιδερμίδα αλλά και στις τρίχες. Έτσι δίνει βαθειά ενυδάτωση στις τρίχες και σταματούν να είναι ξηρές και εύθραυστες με τάση για ψαλίδα και η επιδερμίδα αποκτά λάμψη, απαλότητα και σφρίγος.
Τα αμινοξέα μεταξιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα καλλυντικά που περιέχουν νερό
 αφού είναι υδατοδιαλυτά. Το υγρό μετάξι χρησιμοποιείται στα καλλυντικά σε ποσοστό 0,5% - 2,5%.

07 Ιανουαρίου 2016

Λανολίνη. Το ζωϊκό θαύμα...

Η άνυδρη λανολίνη, αποκαλείται αλλιώς και ζωϊκό κερί ή wool wax. Είναι μια υποκίτρινη, κηρώδης ουσία με χαρακτηριστική οσμή, η οποία εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες των ζώων που παράγουν μαλλί. Συνήθως προέρχεται από την επεξεργασία τουλίπους που βρίσκεται στο μαλλί των προβάτων και είναι μια αρκετά πολύπλοκη σύνθεση εστέρων και αλκοολών. Είναι καθαρά ζωικής προέλευσης και αδιάλυτη στο νερό όμως αναμίγνυται με αυτό (περίπου στο διπλάσιο του βάρους της), χωρίς να διαχωρίζεται.   Αναφέρεται λανθασμένα πολλές φορές σαν "ζωικό λίπος", παρόλο που εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι γνωστό πως δεν περιέχει γλυκερίδια (δηλαδή λίπη) και στην πραγματικότητα είναι κηρώδης, και όχι λιπαρή, ουσία.

Ο ρόλος της λανολίνης είναι να προστατεύει το μαλλί και το δέρμα του προβάτου από τις καιρικές συνθήκες και την υγρασία. Έτσι λοιπόν και οι εφαρμογές της λανολίνης και των παραγώγων της στην καθημερινότητα προσανατολίζονται προς την φροντίδα και τον καλλωπισμό του ανθρώπινου δέρματος.